Η Ελληνική ψυχή μεγαλούργησε και ασημένιο μετάλλιο για τον αθλητή του ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ Καβάλας Παναγιώτη Συσούρκα.

Η Ελληνική ψυχή μεγαλούργησε και ήταν παρούσα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας κατά τη διάρκεια 22nd ZAGREB – CROATIA OPEN στο οποίο μεταξύ εκατοντάδων αθλητών από όλο τον κόσμο συμμετείχαν και αθλητές των Επίλεκτων ομάδων κλιμακίων Ανδρών/Γυναικών, Εφήβων/Νεανίδων της Ένωσης ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ).


Πιο συγκεκριμένα στις 12 και 13 Νοεμβρίου η υπερηφάνεια όλων των μελών της αποστολής, προπονητής  της οποίας ήταν ο Δάσκαλος του ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ Καβάλας και προπονητής της ΕΤΑΒΕ Χάρης Παλτόγλου έφτασε στα ύψη όταν ο αθλητής του καβαλιώτικου συλλόγου Παναγιώτης Συσούρκας κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των Εφήβων. Η σκληρή και επίπονη προσπάθεια του καβαλιώτη αθλητή Παναγιώτη Συσούρκα ξεκίνησε από πολύ νωρίς και χρειάστηκε μέσα σε μία ημέρα να δώσει 5 αγώνες για να εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, καταθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις φυσικές, τεχνικές και ψυχικές. Κατάφερε το απίστευτο. 

Αγωνίστηκε λαβωμένος από πρόσφατο τραυματισμό του αλλά παρόλα αυτά περνούσε με επιτυχία τα εμπόδια των αθλητών από όλο τον κόσμο που συνάντησε για να ανέβει στο βάθρο, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό του. Το πίστεψε πάνω από όλα ο ίδιος και βέβαια ο Δάσκαλος του ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ Καβάλας και προπονητής της ΕΤΑΒΕ Χάρης Παλτόγλου, από τον οποίο έπαιρνε διαρκώς δύναμη, κουράγιο και βέβαια τις απαραίτητες εντολές, σε κάθε μία μάχη. 
Ο Παναγιώτης Συσούρκας είχε βάλει τη δική του μεγάλη σφραγίδα μεταξύ 1021 αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στους αγώνες από 41 συνολικά κράτη του κόσμου που αγωνίστηκαν. Στην απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Παναγιώτη Συσούρκα, το κλειστό γυμναστήριο του Ζάγκρεμπ σκεπάστηκε από τον Ελληνικό Εθνικό ύμνο που τραγουδούσαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, με τις Ελληνικές σημαίες να κυματίζουν από υπερηφάνεια και ρίγη συγκίνησης και τα χαμόγελα της ικανοποίησης να είναι διάπλατα και δικαιολογημένα. 

Ο αθλητής ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ Καβάλας Παναγιώτης Συσούρκας είχε κάνει το δικό του θαύμα, ενώ κοντά σ' αυτό έφτασε και ο καβαλιώτης αθλητής Γρηγόρης Πιτσής επίσης μέλος της αποστολής των Επίλεκτων ομάδων κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ που δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στη διάρκεια των αγώνων. Παράλληλα να αναφέρουμε ότι και η αθλήτρια μας Ροβιθη Αναστασία-Γιάννα που συμμετείχε στους αγώνες με σύλλογο της Γερμανίας δεν κατάφερε αυτή τη φορά τα κατακτήσει μετάλλιο. Τέλος σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή των Επίλεκτων ομάδων κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ, είτε κατέκτησαν μετάλλιο είτε όχι. Έδειξαν ήθος, αγωνιστικότητα αλλά πάνω από όλα έβαλαν σε κάθε προσπάθεια τους την υπερηφάνεια που αισθάνονται για την πατρίδα μας, κάνοντας όλη την Ελλάδα να αισθάνεται υπερήφανη. 

Όλους τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΣΥΣΟΥΡΚΑΣ ΣΤΟ Galeb Belgrade Trophy.

Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Καβάλας στο Προπονητικό Camp "MAKE YOUR DREAM"