1ο camp Ταεκβοντό Λουτράκι Αριδαίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Αριδαίας το 1ο camp Ταεκβοντό, με τη συνεργασία 5 συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των οποίων ήταν και ο Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας. Στο 1ο camp Ταεκβοντό συμμετείχε επίσης, ο Α.Σ. «Ορέστης Βασίλης» Ξάνθης, ο Α.Γ.Σ. Άργους, ο Α.Γ.Σ. «Μακεδονική Δύναμη» Κοζάνης καθώς επίσης και ο Α.Σ. «Δαναός» Ωραιοκάστρου.
Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου camp που διεξήχθη στο Λουτράκι Αριδαίας, συμπεριλήφθηκαν προπονητική θεματολογία που σκοπός της ήταν η ομαλή έναρξη της ετήσιας αγωνιστικής προετοιμασίας των συλλόγων εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για την περίοδο 2013-14. Διεξήχθησαν πρωινές αλλά και απογευματινές προπονήσεις με βασικό στόχο την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, σε δυο ηλικιακά χωρισμένα τμήματα αθλητών, με διαφορετικά αντικείμενα κάθε μέρα, εξάσκηση με παιγνιώδη μορφή στις παιδικές ηλικίες, και φυσικά πολλές άλλες δραστηριότητες, με την συμμετοχή όλων σε μια όμορφη επίδειξη χορευτικών ικανοτήτων στον μοντέρνο χορό, με το χορευτικό τμήμα της Μακεδονικής Δύναμης που επιμελήθηκε η Δασκάλα Χορού Αναστασια Κουτρότσιου και χάρισε στιγμές δημιουργίας έκφρασης και χαλάρωσης με τον καλύτερο τρόπο, χορό και ρυθμό.
Στιγμές ξενοιασιάς
Κάποιες βραδιές να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε καραόκε με τη συμμετοχή όλων των να παρουσιάζουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι και φυσικά και οι προπονητές, αλλά και τα υπόλοιπα βράδια είχαμε εποικοδομητικά σεμινάρια από εγκρίτους επιστήμονες.
Χρήσιμές πληροφορίες
Γενικότερα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια όπως για παράδειγμα έγινε η παρουσίαση Αθλητικής διατροφής σε σχέση με την άσκηση και την σημασία της στην αθλητική απόδοση, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες σε μικρούς και μεγάλους, από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Βασιλική Γκέσου απόφοιτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαμε εκμάθηση και εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών από τον Ιατρό του camp, Παρμενιών Πατιά, ο οποίος ήταν μέρα νύχτα σε οποιοδήποτε περιστατικό, κοντά στα παιδιά.
Σεμινάριο προπονητικής από τον Χάρη Παλτόγλου
Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 1ου camp Ταεκβοντό που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Αριδαίας, έγινε σεμινάριο Προπονητικής και ανάπτυξης συναρμοστικών ικανοτήτων σε παιδιά, από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ανδρεα Χρηστίδη. Ακόμη έγινε σεμινάριο διαιτησίας από τον πτυχιούχο προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Χάρη Παλτογλου 5 νταν και πρώην υπεύθυνο διαιτησίας της ΕΛΟΤ καθώς και την Αναστασία Κουτρότσιου Διαιτητή εν ενεργεία της ΕΛΟΤ. Ας μην παραβλάψουμε εκτός από τα σωματικά οφέλη του camp που συμμετείχαν όλα τα παιδιά και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη ως προς την φυσική τους κατάσταση και όλα εκείνα τα οφέλη από την καθοδήγηση εμπείρων δασκαλών και την συναναστροφή τους με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνουν σιγά σιγά αυτόνομοι και ακέραιοι χαρακτήρες βασιζόμενοι σε αξίες και ηθική. Να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας συνεχίζει την προετοιμασία του για 4 ημέρες στα Τρίκαλα, φιλοξενούμενος από τον Α.Σ. ΣΟΑΤ Τρικάλων, με τη συμμετοχή 10 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΣΥΣΟΥΡΚΑΣ ΣΤΟ Galeb Belgrade Trophy.

Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Καβάλας στο Προπονητικό Camp "MAKE YOUR DREAM"